skip to Main Content

Quin és el perfil de consumidor de vi?

La cultura del vi s’estén a un nombre de persones que, cada vegada, és més ampli. Fins fa pocs anys, aquest producte s’ha relacionat amb un públic major de 40 anys, per norma general. És a dir, s’ha considerat una beguda allunyada de persones més joves. Però, què passa actualment amb el consumidor de vi? És el mateix que abans?

L’Organització Internacional del Vi situa Espanya com a tercer productor principal de vi del món. I com un dels països més importants quant a la producció d’aquest producte, és rellevant saber quin és el perfil de consumidor de vi més recorrent.

Si fessim una enquesta sobre aquest perfil, segurament el consumidor tipus de vins s’extendria a un públic objectiu entre 45 i 60 anys. I buscant, ens hem trobat amb un estudi de la EAE Business School, del 2017, que afirma que el consumidor de vi a Espanya és el següent: home de més de 35 anys amb nivell d’ingressos mig. L’identifiqueu amb algú que coneixeu? O us identifiqueu amb ell?

Això redueix en 10 anys el públic que tenim present sobre consum de vi. I bé, d’aquesta afirmació podem extreure algunes conclusions:

  • El vi és un producte que no sol arribar al públic més jove de 35 anys. Probablement, per falta d’informació.
  • Els avenços tecnològics ens permeten ser més curiosos i cercar el que vulguem amb la finalitat de saber més.
  • La joventut cada vegada s’apropa més al perfil de consumidor de vi perquè aprenen a gaudir d’aquesta beguda.

vi negre

Què fa atractiu el vi?

El fet d’assaborir del vi en bona companyia, sigui en un pla tranquil o per celebrar qualsevol ocasió, és una manera d’atraure perfil jove.

Relacionem el consum del vi amb gaudir tranquil·lament d’una copa i és un producte que té moltíssimes possibilitats per la infinita varietat de gustos que existeixen (blancs, dolços, rosats, vells…).

Les noves tendències arriben als joves

Vins ecològics, vegans, sense sulfits… avui dia és difícil que algú no pugui consumir vi per les seves creences o preferències.

El veganisme i vegetarianisme, cada vegada més presents en el públic jove, disposen de productes vinícoles que compten amb els requisits. L’ecologisme també entra en joc: la cura del medi ambient i la preocupació per aconseguir un món millor és important en la gastronomia.

Una professió bonica i vocacional

Una altra manera d’atraure a la joventut al món vinícola és a través de l’oferta de feina. A vegades és vocacional; d’altres, per provar sort.

Existeix un gran grup de persones que comencen dedicant-se a l’enologia per curiositat i acaba sent una forma de vida. No és difícil veure gent jove que és sommelier o bé que treballa al camp.

La gran connexió del vi amb la gastronomia

La gastronomia és un punt fort per atraure a les persones a gaudir del vi. Un dilluns qualsevol es pot convertir en el millor si has quedat per dinar en un bon restaurant, oi que sí?

Els maridatges estan en auge: el consumidor de vi passa una bona estona barrejant sabors i experimentant amb ells. Una gran manera d’assaborir el vi i la gastronomia en general.

maridatge

 

I vosaltres, en quin grup de consumidor us identifiqueu? Pertanyeu a un grup més aviat jove, que està experimentant en el món vitivinícola? O ja sou tots uns sibarites i veterans?