Descobreix tot sobre el raïm picapoll, la varietat autòctona del Bages que dóna vida als…
La verema 2019 i les bones sensacions que ens deixa
No podem deixar escapar l’oportunitat d’explicar-vos per aquest mitjà com ha sigut la verema 2019 i com l’hem viscut. És el precedent de com seran les anyades d’ara endavant i, per tant, heu de conèixer tots els detalls per saber que els vins que beureu tindran la qualitat que mereixen.
La verema va començar el dia 16 de setembre i va durar fins al 14 d’octubre. Un mes molt intens de feina, que ens ha recompensat amb la bona qualitat i quantitat del raïm. Hem obtingut un fruit molt sa.
Comencem amb les varietats blanques
Primer, vam començar amb les varietats blanques que maduren abans:
- Sauvignon blanc
- Parellada
- Macabeu
Arribats a finals de setembre, vam continuar amb les varietats negres i rosats:
- Merlot
- Ull de Llebre
- Cabernet Franc
- Syrah
L’última varietat a collir va ser la Picapoll, ja que és de maduració més tardana i amb la pell més dura i, per tant, més resistent.
Aquest últim raïm, Picapoll, juntament amb Cabernet Franc i Syrah, els vam collir a mà. La resta, a màquina.
El temps sec i les últimes pluges han estat clau
Aquest any valorem la verema molt positivament. El temps sec que hem tingut durant tot l’any i les últimes pluges a finals de setembre han fet que els raïms acabin d’agafar la maduració correcta i el seu grau augmenti.
Fets molt positius per tenir un raïm de qualitat i, clarament, una posterior qualitat del vi. De quantitat n’hi ha molta més que l’any passat! Creiem que la collita serà de molt bona qualitat en general. :)
Definitivament, una molt bona verema!
La verema 2019 ha estat generalment molt positiva, probablement de les millors dels últims anys.
I, què significa això? Doncs que el producte que treballem d’aquesta anyada serà de bona qualitat. Això es notarà en tots els aspectes: el seu gust, el color, el cos… estem desitjant veure els resultats definitius i que pugueu tastar-los (i nosaltres també, és clar!).
Quins són els següents passos d’actuació?
Un cop hem finalitzat el procés de collita de raïm, hem de continuar amb el control de premsat i les fermentacions.
En aquestes següents fases d’actuació posteriors a la verema guanya un paper protagonista l’enòleg, que és qui s’encarrega de controlar tot el procés per elaborar el producte que vol.
Ara només ens queda seguir treballant de valent per obtenir els millors vins Grau i que els puguem gaudir tots. Ja en tenim ganes de conèixer de primera mà els resultats finals!
Recordeu com va ser la verema 2018?